Vitaliteit voor jou!

Wat is vitaliteit en wat heeft PuntVitaal jou te bieden?

Wat is eigenlijk vitaliteit?

Vitaliteit is je goed voelen

Vitaliteit is jezelf kunnen en mogen zijn

Vitaliteit is keuzes maken die bij jou passen

Vitaliteit is omgaan met mensen die jou energie geven

Vitaliteit is flexibel meedeinen met de golven in het leven i.p.v. er tegen in gaan

Kortom VItaliteit is balans in je lijf, je denken en je leven voor nu en duurzaam voor de toekomst

Vitaliteit betekent volgens Wikipedia "levendig zijn" en "levensgeluk ervaren". Vitaal zijn betekent voor ons dat je jezelf fysiek, mentaal en emotioneel optimaal goed voelt en maximaal kunt ontplooien. Daarvoor zijn vaardigheden nodig die je niet op school leert en niet altijd van huis uit meekrijgt.

En dan die hormonen. Ook mannen krijgen hier mee te maken door de veranderde voedingsindustrie. Er zijn vele exogene factoren die de hormoonbalans verstoren. Hoe met disbalans om te gaan en wat gebeurt er nu precies in de overgang, of eigenlijk eerder de lange weg (vanaf ongeveer je 35e, soms eerder of abrupt) er naar toe.

Het gaat niet alleen om een goede voeding, er zijn zoveel meer factoren die meespelen dan alleen de aanmaak van hormonen. Geluksgevoel en mentaal goedbevinden komt zo ook door de productie van neurotransmitters. Hoe kun je beinvloeden dat je die optimaal aanmaakt en hoe ga je die aanmaak ook weer optimaal benutten, zodat je daadkracht, creativiteit maar ook je geluksgevoel en energie gaat stijgen?

De filosofie van PuntVitaal, is de totaalaanpak die de natuurlijke balans tussen innerlijke gezondheid en levensenergie herstelt, Dit doen we door advies en begeleiding te geven door middel van voeding, leefstijl en bewustwording van jouw gedrag,


Belangrijke peilers van Vitaltieit zijn:

  • Gezond eten
  • Voldoende bewegen

  • Voldoende ontspanning en rust

  • Aandacht voor je mentale gesteldheid

  • En als laatste, maar niet de gemakkelijkste: zelf je leven dirigeren

Allemaal zaken waar de mens redelijkerwijs zelf controle over kan hebben, maar eigenlijk nooit echt geleerd heeft hoe dit duurzaam te blijven doen.

Van jonge millennials tot aan mensen met een schat aan ervaring, de senioren, die al veel hebben bereikt maar op zoek zijn naar zichzelf of hun missie. Vrouwen en mannen die richting pensioen gaan, maar zich niet vitaal voelen, nog steeds een veranderwens hebben, of nog zoeken naar een nieuwe missie of gewoon gewicht willen verliezen om gezond(er) oud te mogen worden.


De kern vanwaaruit PuntVitaal werkt is de volgende vraagstelling:

Waar wordt jij nou echt gelukkig van?

We gaan er integraal naar kijken want Wat betekent integraal? Dit betekent dat we naar de mens als geheel kijken. Wie ben je, waar sta je voor, wat houdt jou bezig en wat kun je veranderen om een nieuw pad in te slaan, door te zetten en vast te houden. Het is niet een van de bovengenoemde punten die jou duurzaam je doel laten bereiken. Het is de samenhang tussen meerdere. Welke dat zijn vinden we samen uit. We moedigen je aan om zelf weer aan het stuur te gaan staan en begeleiden je naar een duurzaam resultaat om je doelen te waarborgen.

Wat biedt PuntVitaal

Wij bieden naast coaching ook preventieve levensfase trainingen of workshops aan – individueel en in groepsverband – voor verschillende levensfasen. Als vitaliteitscoach kunnen we cliënten deze vaardigheden onderzoeken en aanreiken, zodat ze vitaler door het leven gaan. Onderwerpen kunnen o.a. zijn

* Bespreken vervolgplan van gewichtsproblemen

* Aanpassing en

* Moeilijkheden bij niet volhouden van een nieuwe leefstijl

* Hormoonschommelingen

* Stress, burn-out en somberheid

* Slaapproblemen

* Angst gerelateerde problemen

* Schuldgevoelens of

* Problemen rondom assertiviteit.

Als bewegingspecialist kijken we, al dan niet met je eigen beperking, naar de mogelijkheden die jouw conditie, flexibiliteit maar zeker ook de kracht geven om je doel te bereiken en vast te houden. Wie had er ooit aandacht voor dit totaalplaatje? Wij kijken samen naar jou unieke situatie.

Leefstijl en/of vitaliteitsanalyse

We maken een  totaal-balans van jou leefstijl en/of vitaliteit op door middel van een integrale vitaliteitscheck en metingen BMI, vet/spier %, viceraal vet, calorieverbruik in rust en bloeddruk.

Je krijgt inzicht in hoe je ervoor staat, wat er voor nodig is om optimaal vitaal te worden en te blijven en waar je zelf invloed op kunt krijgen.

We maken je bewust van een aantal aspecten in jouw leven die de vitaliteit bepalen en laten zien hoe deze elkaar onderling beïnvloeden. Op fysiek, mentaal, sociaal-emotioneel, zingevingsvlak en op het gebied van zelfsturing/proactiviteit.


Workshops

Niet alleen informatief, maar met het doel jouw persoonlijke ontwikkelpunten te ontdekken en je vervolgstappen te laten inzien zodat je weet wat je volgende doel gaat worden!

Coachgesprekken voor jou, 1 op 1

Je bent aangeland op een punt in je leven dat je het anders wilt. Maar je weet soms niet hoe of je weet misschien nog niet wat. Je voelt dat er meer in het leven zit. Je wilt je fitter voelen, je wilt verandering, of je hebt een doel maar ziet het pad niet er naar toe. We leren gedurende het leven wat me vooral moeten en niet mogen en wat anderen er van vinden en daardoor worden we beïnvloed in onze zoektocht naar het echte leven.


Gelukkig zijn en genieten van het leven. Dat is wat iedereen wil op zijn manier. Ken jij jouw manier?